Stap 1:
Splits het ei, bewaar de eidooier. Voeg het bloem, 125 g boter, poedersuiker, de eidooier, gember, kaneel en het zout toe in een kom. Meng alles door elkaar in de keukenmachine en kneed tot een deeg.
Stap 2:
Vet de taartvorm in met boter en bestrooi met het paneermeel. Verdeel het deeg over de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet afgedekt voor circa 40 minuten in de koelkast.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de bodem circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 4:
Smelt de overige 40 g boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de honing, ahornsiroop en koffielikeur toe. Laat het botermengsel circa 5 minuten afkoelen en voeg de slagroom toe. Meng goed door elkaar.
Stap 5:
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Verdeel dan de geroosterde pecannoten over de bodem. Giet het botermengsel over de pecannoten. Zet de taartvorm terug in de oven voor circa 15 tot 20 minuten.
Stap 6:
Garneer de pecan taart met grof zeezout.
0 reacties