De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta uit lucca

Hugo deelt zijn recept voor deze heerlijke en makkelijk te maken pasta uit Lucca.

20 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Pasta

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Hugo deelt zijn recept voor deze heerlijke en makkelijk te maken pasta uit Lucca.

Bereidingswijze

Kruidige tomatensaus
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukken en de ansjovisfilets fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaten, ansjovis en de chilipoeder toe en roer goed door. Ris en hak de rozemarijn, tijm, oregano en de salie en voeg toe aan de pan. Laat het geheel circa 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de tomaten stuk gekookt zijn.

Pasta
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkort de aangegeven kooktijd met 2 minuten.

Salade verde
Snipper de ui. Voeg de ui, azijn, olie en een beetje peper en zout toe aan een kom. Meng de sla er doorheen.

Opmaken
Giet de pasta af, vang een beetje kookvocht op en voeg dit samen met de pasta toe aan de tomatensaus. Verwarm de pasta nog circa 2 minuten in de saus. Snijd de peterselie en de basilicum fijn en garneer de pasta ermee.

Il Dolce Far Niente, oftewel de edele kunst van het nietsdoen. Hugo Kennis maakt een rondreis door Toscane om te ontdekken wat deze authentieke Italiaanse levenswijze inhoudt én hoe hij deze tot in de puntjes kan naleven.

birra moretti

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker