De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta a la puttanesca

Een traditioneel Italiaans pasta gerecht van verse spaghetti met kappertjes, ansjovis en olijven in een pittige tomatensaus.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pasta a la puttanesca

Bereidingswijze

Spaghetti
Kneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Draai het pastadeeg door de pastamachine en maak er spaghetti van.

Saus
Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn en snijd de chilipeper in ringetjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper. Hak de kappertjes, olijven en ansjovis grof en bak ze mee tot de ansjovis gesmolten is. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze toe. Blus af met het water en laat de saus in circa 8 minuten inkoken. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta in circa 1 minuut gaar, giet de pasta af en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Serveer direct met de saus en garneer met de basilicum.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat ƩƩn groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediĆ«nten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediĆ«nten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.