Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snij fijn. Snij 3 stengels bleekselderij in boogjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak fijn.
Verhit een hapjespan met olie en fruit de ui met de knoflook. Voeg een beetje zout toe en bak de bleekselderij mee. Roer de parelgort erdoor en blus af met witte wijn en de paddenstoelenbouillon.
Verhit een koekenpan en bak de spekjes bruin aan. Scheur de oesterzwammen grof en bak mee met de spekjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Roer wanneer de parelgort gaar is en al het vocht is opgenomen de geraspte kaas door de risotto en voeg de verse peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de parelgort-risotto over diepe borden. Verdeel de spekjes met paddenstoelen erover en maak af met flinke hand postelein.
0 reacties