De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

panzerotti (gefrituurde hartige en zoete pizza’s)

Zeef de bloem en het zout boven het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Meng het water met de gist en de suiker en schenk in het kuiltje in de bloem. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel met je handen tot een soepel deeg.

60 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Panzerotti (gefrituurde hartige en zoete pizza’s)

Een recept van

Rijst en Risotto

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Deeg
Zeef de bloem en het zout boven het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Meng het water met de gist en de suiker en schenk in het kuiltje in de bloem. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel met je handen tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom circa 1 uur rijzen.

Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg met een deegroller uit tot een doorsnede van 12 tot 15 centimeter met een dikte van 3 millimeter.

Vulling
Verwarm de frituur voor op 170 °C. Meng de ingrediënten voor de hartige vulling en schep ongeveer 1 eetlepel vulling op de deegcirkels. Strijk met een kwastje een klein beetje ei op de rand van het deeg en vouw de andere helft van het deeg over de vulling. Druk de uiteindes goed dicht met een vork. Bak de panzerotti in de frituur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Meng de ingrediënten voor de zoete vulling en schep ongeveer 1 eetlepel vulling op de deegcirkels. Strijk met een kwastje een klein beetje ei op de rand van het deeg en vouw de andere helft van het deeg over de vulling. Druk de uiteindes goed dicht met een vork. Bak de panzerotti in de frituur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Bestuif de zoete panzerotti met poedersuiker.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker