De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

palmkoolpakketjes met macaroni en blauwe kaas

letjes

Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
Verwijder de harde nerven van de palmkool. Blancheer de bladeren circa 3 minuten in het water, spoel direct koud en laat uitlekken.

30 min (voor)bereidingstijd
Palmkoolpakketjes met macaroni en blauwe kaas

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Palmkoolrolletjes

  • Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
  • Verwijder de harde nerven van de palmkool. Blancheer de bladeren circa 3 minuten in het water, spoel direct koud en laat uitlekken.
  • Kook de macaroni in dezelfde pan water in circa 8 minuten gaar. Maak ondertussen de kaassaus.
  • Giet de macaroni af en spoel met lauwwarm water. Meng de macaroni door de kaassaus.
  • Leg de palmkoolbladeren verticaal op een snijplank. Schep een lepel macaroni op de bladeren en rol tot strakke rolletjes.
  • Schep de overige macaroni op de bodem van een ovenschaal. Leg de rolletjes tegen elkaar aan bovenop de macaroni.

Blauwe kaassaus

  • Smelt de boter in een pan. Voeg in één keer de bloem toe en gaar de roux circa 3 minuten.
  • Voeg scheutje voor scheutje de witte wijn en daarna de melk toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus circa vijf minuten doorkoken.
  • Brokkel de blauwe kaas in stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Voeg de kaas en de lente-ui toe aan de saus en roer tot de kaas is opgelost en de saus dikker is. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidendressing

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel de knoflook en de sjalot.
  • Mix in het bakje van de staafmixer de knoflook, sjalot, pijnboompitten en kervel met rasp en sap van de citroen. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  • Verdeel de kruidendressing over de palmkoolrolletjes.
  • Brokkel de blauwe kaas over de rolletjes en gratineer de schotel circa 10 minuten in de oven.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker