Palmkoolrolletjes
- Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
- Verwijder de harde nerven van de palmkool. Blancheer de bladeren circa 3 minuten in het water, spoel direct koud en laat uitlekken.
- Kook de macaroni in dezelfde pan water in circa 8 minuten gaar. Maak ondertussen de kaassaus.
- Giet de macaroni af en spoel met lauwwarm water. Meng de macaroni door de kaassaus.
- Leg de palmkoolbladeren verticaal op een snijplank. Schep een lepel macaroni op de bladeren en rol tot strakke rolletjes.
- Schep de overige macaroni op de bodem van een ovenschaal. Leg de rolletjes tegen elkaar aan bovenop de macaroni.
Blauwe kaassaus
- Smelt de boter in een pan. Voeg in één keer de bloem toe en gaar de roux circa 3 minuten.
- Voeg scheutje voor scheutje de witte wijn en daarna de melk toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Laat de saus circa vijf minuten doorkoken.
- Brokkel de blauwe kaas in stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Voeg de kaas en de lente-ui toe aan de saus en roer tot de kaas is opgelost en de saus dikker is. Breng op smaak met peper en zout.
Kruidendressing
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pel de knoflook en de sjalot.
- Mix in het bakje van de staafmixer de knoflook, sjalot, pijnboompitten en kervel met rasp en sap van de citroen. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.
- Verdeel de kruidendressing over de palmkoolrolletjes.
- Brokkel de blauwe kaas over de rolletjes en gratineer de schotel circa 10 minuten in de oven.
0 reacties