De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ooievaarsnesten

Wees maar niet bang er zullen geen ooievaars te vinden zijn in dit recept. Dit is namelijk een heerlijke zoete lekkernij voor bij de koffie en/of thee. Je zal je niet snel in de nesten werken met deze makkelijke ooievaarsnesten.

Direct naar recept
Ooievaarsnesten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Wees maar niet bang er zullen geen ooievaars te vinden zijn in dit recept. Dit is namelijk een heerlijke zoete lekkernij voor bij de koffie en/of thee. Je zal je niet snel in de nesten werken met deze makkelijke ooievaarsnesten.

Bereidingswijze

Smelt de boter. Roer de eieren met de suiker los. Voeg de melk en de gesmolten boter toe. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de bloem toe. Meng het geheel tot een deeg. Kneed het deeg eventueel nog even door met de hand. Verpak het deeg in plasticfolie en laat afgedekt in de koelkast circa een uur rusten.  

Verhit de olie in de frituurpan tot 190 °C. Halveer het deeg. Rol beide helften uit tot een rechthoekige plak van ca. 20 x 20 cm. Halveer de deegplakken zodat je vier rechthoekige plakken hebt. Snijd met een gekarteld deegwieltje linten van deze deegplakken maar snijd net niet tot aan de rand. Hierdoor blijft het deeg uit één stuk bestaan en krijg je een groot deeglint. Vorm voorzichtig tot een hoopje.  
 
Leg het deeg met behulp van twee spatels of lepels in de hete olie. Frituur de ooievaarsnesten om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif met poedersuiker. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.