Smelt de boter. Roer de eieren met de suiker los. Voeg de melk en de gesmolten boter toe. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de bloem toe. Meng het geheel tot een deeg. Kneed het deeg eventueel nog even door met de hand. Verpak het deeg in plasticfolie en laat afgedekt in de koelkast circa een uur rusten.
Verhit de olie in de frituurpan tot 190 °C. Halveer het deeg. Rol beide helften uit tot een rechthoekige plak van ca. 20 x 20 cm. Halveer de deegplakken zodat je vier rechthoekige plakken hebt. Snijd met een gekarteld deegwieltje linten van deze deegplakken maar snijd net niet tot aan de rand. Hierdoor blijft het deeg uit één stuk bestaan en krijg je een groot deeglint. Vorm voorzichtig tot een hoopje.
Leg het deeg met behulp van twee spatels of lepels in de hete olie. Frituur de ooievaarsnesten om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif met poedersuiker.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties