De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mosselen in rijstwijn

Mosselen kun je op verschillende manieren maken. Maar wil je een echt verrassende versie op tafel zetten? Probeer deze mosselen met rijstwijn eens! 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline'sAsianFavourites: Mosselen

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Mosselen zijn een fantastisch ingrediënt om mee aan de slag te gaan. Vooral wanneer je ze goed op smaak brengt. Ik maak ze graag klaar met een beetje knoflook, rijstwijn en oestersaus. Een perfecte smaakcombinatie!"

Bereidingswijze

Mosselen in rijstwijn

  1. Maak de mosselen schoon, verwijder de baarden en gooi de kapotte exemplaren weg.

  2. Pel de knoflook en halveer de teentjes. Schil de gember en snijd in plakjes. Snijd de bosui in stukken van circa 3 cm. Snijd de rode peper in grove reepjes.  

  3. Verhit de olie in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook, gember, bosui en rode peper 3 minuten. 

  4. Voeg de mosselen toe. Schenk de oestersaus met de rijstwijn in de pan en schep om. Stoof de mosselen in 3 minuten met de deksel op de pan gaar.

  5. Snijd intussen de peterselie fijn. Schep de mosselen op een schaal en garneer met de peterselie.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Wauw! Wat een super lekker en eenvoudig gerecht! Ik ga deze sowieso vaker maken🩷
Nicolet Benning
11-11-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.