De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mosselen met chorizo en couscous

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de winterpeen in blokjes.

30 min (voor)bereidingstijd
Mosselen met chorizo en couscous

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en snijd de winterpeen in blokjes.

Druk de tomaatjes met een vork plat in een zeef om een deel van de zaadlijsten te verwijderen.
Halveer de venkelknol in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in kleine stukjes.
Snijd de chorizo in blokjes.
Was de mosselen en verwijder de mosselen die openstaan en niet sluiten als je ermee op het aanrecht tikt.

Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de chorizo circa 4 minuten tot deze knapperig is.
Haal de chorizo uit de pan en fruit de ui, knoflook, winterpeen en venkel circa 5 minuten in het bakvet van de chorizo. Voeg de tomaten, doperwten en de chorizo toe en roer goed door.
Blus af met de witte wijn en voeg de couscous en de mosselen toe. Leg het deksel op de pan en stoom de mosselen in circa 5 minuten gaar. Schep halverwege een keertje om.

Snijd de peterselie fijn en strooi over de mosselen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker