De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mhensha met cashewnoten

Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een pannetje het water met 200 gram van de suiker en 1 kruidnagel aan de kook.

45 min kooktijd
Mhensha met cashewnoten

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Breng in een pannetje het water met 200 gram van de suiker en 1 kruidnagel aan de kook. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en laat op laag vuur circa 3 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de siroop afkoelen.

Vijzel voor de vulling van de mhensha de cashewnoten fijn (houd een paar cashewnoten achter voor de garnering). Voeg de kaneel, de resterende suiker en het rozenwater toe en meng goed door.

Halveer de warka vellen.
Leg een halve warka op een vel bakpapier en besmeer met de gesmolten boter.
Schep de vulling in de lengte van de warka en rol in de lengte op. Rol tot een spiraal. Herhaal dit voor de andere mhensa’s.

Leg de mhensa’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Doop de rest van de kruidnagels even in de gesmolten boter en druk ze in de mhensa’s.
Bak de mhensa’s in de oven in circa 7 minuten krokant.

Besprenkel de mhensa’s voor het serveren met de kruidnagel-suikersiroop. Garneer met een cashewnootje.

In Mounirs Marokko: een smakelijk avontuur neemt Mounir ons mee naar het land van zijn ouders. De route die Mounir aflegt is dezelfde die hij in zijn jeugd jaarlijks deed op weg naar zijn familie. In die tijd was er echter geen mogelijkheid om te kijken naar de culinaire schatten en culturele rijkdom dat het prachtige Marokko te bieden heeft.

Mounir reist met de motor van Tanger naar Sefrou en slaat met deze reis een brug tussen Nederland en Marokko. De kijker leert het prachtige land, de lieve mensen en vooral de rijke Marokkaanse keuken kennen. Onderweg ontdekt hij de cultuur waarmee hij grootgebracht is en de bijbehorende gerechten.

Mounir over de reis:

"De plekken die ik tijdens de reis heb bezocht zijn de afgelopen jaren wel veranderd. Zo is de infrastructuur door de jaren heen verbeterd, maar is Marokko vooral een mooier land geworden dan dat het al was. Het voelde dan ook als een zegening om op deze manier Marokko te ontdekken. Het is al een lange tijd mijn droom geweest om Marokko te herontdekken middels het eten en de mensen. Dat ik dat op de motor mocht doen heeft het een nog mooier avontuur gemaakt! 

Alle mensen die ik heb ontmoet en mee heb mogen koken hebben mijn hart gestolen met hun gastvrijheid en hun passie voor lekker eten. Amina, die mij in haar huisje toeliet en mij liet zien hoe je traditioneel de bessara (soep) maakt, Said en zijn broer die mij meenamen op hun boot en mij voor het eerst leerde vissen te vangen, Hassan die mij in zijn huis leerde hoe hij al jaren nougat maakt. Echt alle mensen die ik ontmoet heb, hebben mij geraakt en nog meer verliefd laten worden op Marokko, het eten van Marokko, maar vooral de mensen in Marokko.

Ik heb heel veel mooie, ontroerende, liefdevolle en leuke momenten meegemaakt wat mijn reis echt heel intens heeft gemaakt. Zo ben ik met mijn vader naar de slager gegaan om vlees te halen voor de familie en uiteindelijk belandden wij op een klein terras met een espresso en begonnen we spontaan te praten. Daar is spontaan echt een heel mooi, intiem gesprek uit ontstaan. Dat is voor mij echt het mooiste moment van de hele reis. Een vader tot zoon gesprek wat mij altijd zal bijblijven!"

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker