De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Marshmallow fluff cupcakes

Cupcakes die er op het eerste gezicht al verrukkelijk uitzien, maar nóg beter blijken te smaken wanneer je een hap neemt. De combinatie van frambozen en marshmallow verenigt het beste van twee werelden. Rudolph deelt zijn heerlijke recept voor de marshmallow fluff cupcakes. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Marshmallow fluff cupcakes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Cupcakes die er op het eerste gezicht al verrukkelijk uitzien, maar nóg beter blijken te smaken wanneer je een hap neemt. De combinatie van frambozen en marshmallow verenigt het beste van twee werelden. Rudolph deelt zijn heerlijke recept voor de marshmallow fluff cupcakes. 

Bereidingswijze

Cupcakes 

Meng de droge en natte ingrediënten eerst apart en roer deze vervolgens door elkaar. Roer de hele frambozen als laatst door het beslag. Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes in een cupcaketray en bak deze 25 minuten op 180 °C. 

Citroen-crèmeux 

Week de gelatine in ruim koud water. Meng het citroensap, de suiker en het ei in een kleine pan en verwarm al roerend tot 85 °C. Haal de pan van het vuur en knijp de gelatine uit en voeg toe. Roer in kleine gedeeltes de boter door het citroenmengsel tot alles is opgenomen. Laat volledig afkoelen in de koelkast. 

Marshmallow fluff 

Breng het water met 200 g suiker aan de kook en kook in minimaal 2 minuten tot een dikke siroop (of tot het 120 °C is). Klop het eiwit met de rest van de suiker luchtig en giet de hete siroop al kloppend op de hoogste stand in een dunne straal op het eiwitschuim. Blijf daarna kloppen op de middelste stand tot het eiwitschuim lauwwarm is. 

Samenstellen van de cupcakes 

Spuit op elke cupcake eerst een bolletje citroen-cremeux. Vul een spuitzak met een glad spuitmondje met de marshmallow fluff en spuit deze spiraalvormig over de citroen-cremeux op de cupcake. Rooster de marshmallow fluff met een gasbrander en decoreer elke cupcake met een verse framboos. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.