De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mango cheesecake

Zomer op je bord! Een no-bake mango cheesecake met kokos-koekbodem. 

30 min. voorbereidingstijd
210 min. wachttijd
Direct naar recept
mango cheesecake

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Top de mangocheesecake af met wat je lekker vindt, passievrucht past er bijvoorbeeld ook heel goed bij."

Bereidingswijze

Kokos-koekbodem

  1. Smelt de boter met de jam in een pan op laag vuur. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine. Voeg het botermengsel en kokosrasp toe en pulseer tot kruim. 

  2. Verdeel het kruim over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm en druk aan.

Mango cheesecake

  1. Week de gelatineblaadjes in water voor 10 minuten. 

  2. Schep voorzichtig de kokosroom van de kokosmelk af. De kokosmelk gebruik je niet. Doe de monchou, slagroom, sap en rasp van de limoen en de kokosroom in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg de suiker toe en klop door.

  3. Verwarm de mangopuree met de suiker in een steelpan en laat pruttelen totdat de suiker volledig is opgelost. Zet het vuur uit, knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatine op in de mangopuree.

  4. Mix het mango-gelatinemengsel al kloppend in een dunne straal door het roomkaasmengsel. Als het volledig gemengd is giet je het over de koekbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Mango topping

  1. Schil de mango’s en snijd over de lengte in flinterdunne plakjes. Verdeel de mangowaaiers over de cheesecake.

  2. Verwarm de abrikozenjam en duw door een zeef. Bestrijk de cheesecake met de gladde abrikozengelei en serveer.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.