Noedelsoep
- Schil de gember.
- Breng een pan met het water, de kippenbouillonblokjes, gember en de sojasaus aan de kook. Kook de kipfilet in de bouillon in circa 12 minuten gaar. Haal de kipfilet uit de pan en snijd de kipfilet in stukjes.
- Halveer de peultjes in de lengte.
- Verwijder de steeltjes van de shiitake en snijd de shiitake in plakjes.
- Verwijder de gember uit de bouillon. Voeg de peultjes, shiitake en de noedels toe aan de bouillon en laat circa 5 minuten doorkoken. Voeg de taugé en de kip toe en laat circa 1 minuut meekoken. Breng de soep op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Halveer de limoen en knijp een helft uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.
- Verwarm een pan en rooster de cashewnoten circa 3 minuten.
- Snijd de koriander fijn en roer door de soep.
Serveren
- Schenk de soep in soepkommen/soepborden en verdeel de cashewnoten, koriander en de gebakken uitjes erover. Serveer met een partje limoen.
0 reacties