Stappenplan
-
Kook de kippenbouten in 40 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen. Pluk daarna de kip van het bot en doe het in een kom.
-
Kook de kleefrijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
-
Pel de ui en snijd in grove stukken. Schil de laos en snijd in plakjes. Verwijder de harde uiteindes van de citroengras en hak de rest in grove stukken. Pel de knoflook.
-
Maal de ui, laos, citroengras, knoflook, kurkuma en kippenbouillonpoeder in een hakmolentje fijn tot een boemboe.
-
Verhit de olie in een pan en bak de boemboe met de salambladeren en limoenbladeren 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg toe aan de geplukte kip en laat afkoelen.
-
Breng 200 ml water in een pan aan de kook. Voeg hier de santen aan toe en laat dit al roerende smelten. Kneus vervolgens de pandanbladeren en voeg ze toe. Laat het 1 minuut meekoken.
-
Verwijder de bladeren en voeg het water met santen toe aan de kleefrijst. Schep goed om. Verdeel de rijst over een schaal en laat het afkoelen.
-
Leg een velletje vershoudfolie op een bamboematje en verdeel een handje rijst erover. Schep de kip in het midden in de lengte op de rijst en rol met behulp van de folie en het matje op. Herhaal tot de rijst en kip op is.
0 reacties