De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lamstajine

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de aubergine en courgette in dikke repen en de tomaten in stukjes zonder de zaadjes. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en bak het vlees bruin.
100 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lamstajine

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de aubergine en courgette in dikke repen en de tomaten in stukjes zonder de zaadjes. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en bak het vlees bruin. Bak de ui, knoflook, komijn, gember, kurkuma en Ras-el-Hanoud kort mee en voeg 250 ml water toe. Maak op smaak met zout en peper. Dek de tajine af en stoof het gerecht op laag vuur circa 1,5 uur. Voeg de laatste tien minuten de aubergine, courgette, tomaten en dadels toe. Rasp de citroen en voeg de citroenrasp toe. Hak de kruiden en strooi ze over het tajinegerecht samen met het sesamzaad.

Dit recept komt uit de aflevering over Marrakech van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.