De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kulfi met melkchocoladecrumble, mangocompote en naanbrood

Deze kulfi (Indiaas ijs) is heerlijk romig. Perfect in cominatie met de melkchocoladecrumble, frisse mangocompote en het zelfgemaakte naanbrood.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kulfi met melkchocoladecrumble, mangocompote en naanbrood

Bereidingswijze

Kulfi

Verwarm de melk, melkpoeder, gecondenseerde melk, cashewnoten en suiker en kook 10 minuten. Pureer tot de noten fijner zijn. Giet in kulfivormen. Vries de in tot de ijsjes bevroren zijn.

Melkchocoladecrumble met kerrie

Mix de melkchocolade beetje bij beetje fijn tot kruimels. Meng met de kerriepoeder.

Mangocompote

Schil de mango en snijd in gelijke kleine blokjes. Breng de mangoblokjes met de mangopuree, witte wijn en suiker aan de kook tot een compote.

Naan

Meng de bloem met de gist, het suiker en het zout. Voeg nu de ghee, yoghurt en melk toe en kneed tot een soepel deeg. Maak een bolletje van het deeg en laat dit afgedekt met plasticfolie circa 90 minuten rijzen. Pluk en hak de koriande fijn. Voeg nu de fijngehakte koriander toe en verdeel in 12 stukken. Bol de stukjes op en rol ze uit tot naandikte. Bestrijk met een beetje olie. Bak om en om circa 10 minuten in de pan op zacht vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.

Opmaak

Schep een lepel melkchocoladecrumble met kerrie op het bord en leg de kufti hierop. Serveer met de 2 kleine naanbroodjes en de mangocompote, garneer met enkele blaadjes koriader.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrĆØme en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflƩs van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.