De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante karbonades met gegrilde groenten

Heerlijke Italiaanse krokante karbonades, geserveerd met gegrilde groene asperges.

Krokante karbonades

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Leg de haaskarbonades naast elkaar tussen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met een deegroller.

Ris de blaadjes van 3 takjes rozemarijn en hak ze fijn. Meng in een kom de panko met de rozemarijn, 150 g Parmezaanse kaas en de rasp van de citroen. Meng in een ruime kom de bloem met een beetje zout en versgemalen peper. Klop het ei los in een kom. Haal de karbonade door de bloem, vervolgens door het ei en paneer het vlees met het panko-mengsel.

Verhit een koekenpan met flinke scheut zonnebloemolie en bak de karbonades aan weerszijde in ca. 4-5 minuten goudbruin en gaar.

Verhit een grillpan. Snij het harde uiteinde van de asperge. Snij de uiteinden van de lente-ui en kort de stengels aan het groene deel in tot dezelfde lengte als de asperges. Besprenkel ze met olijfolie en grill de asperge en de lente-ui beetgaar. Besprenkel de groente met een beetje zout en het sap van de citroen.

Serveren

Serveer de krokante karbonades met de gegrilde groenten. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker