Bereiding
Leg de haaskarbonades naast elkaar tussen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met een deegroller.
Ris de blaadjes van 3 takjes rozemarijn en hak ze fijn. Meng in een kom de panko met de rozemarijn, 150 g Parmezaanse kaas en de rasp van de citroen. Meng in een ruime kom de bloem met een beetje zout en versgemalen peper. Klop het ei los in een kom. Haal de karbonade door de bloem, vervolgens door het ei en paneer het vlees met het panko-mengsel.
Verhit een koekenpan met flinke scheut zonnebloemolie en bak de karbonades aan weerszijde in ca. 4-5 minuten goudbruin en gaar.
Verhit een grillpan. Snij het harde uiteinde van de asperge. Snij de uiteinden van de lente-ui en kort de stengels aan het groene deel in tot dezelfde lengte als de asperges. Besprenkel ze met olijfolie en grill de asperge en de lente-ui beetgaar. Besprenkel de groente met een beetje zout en het sap van de citroen.
Serveren
Serveer de krokante karbonades met de gegrilde groenten. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas.
0 reacties