Stap 1:
Verwijder de schil van de gember en snijd in grove stukken. Snijd de bosui in drie stukken. Doe in de keukenmixer met een flinke scheut (zonnebloem)olie erbij en pureer tot een pasta.
Stap 2:
Halveer de kreeft, verwijder de navel. Smeer de kreeft in met aardappelzetmeel. Verhit olie in een diepe koekenpan. Leg de kreeft met de open zijde in de pan en bak voor circa 2 minuten. Voeg vervolgens het water toe aan de pan. Stoom voor 2 minuten met de deksel op de pan.
Stap 3:
Bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Stap 4:
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de Szechuan-pepers totdat de geur goed vrij komt. Voeg vervolgens de gember-bosui-pasta, sojasaus, kippenbouillonpoeder en een scheut water toe. Doe er als laatste de teriyakisaus erbij en zet het vuur uit.
Stap 5:
Serveer de gebakken kreeft met de noodles en de saus en garneer met de koriander.
Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood
0 reacties