Bereiding
Verwarm een grillpan voor.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng de kippendijen met een theelepel knoflook, een scheut olijfolie om in te bakken, rasp en sap van een halve citroen en een beetje zout en versgemalen peper en laat circa 10 minuten marineren.
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, rasp de komkommer met een grove rasp en laat goed uitlekken. Knijp overtollig vocht uit de komkommer.
Gril de kippendijen in de grillpan in circa 8 minuten rondom gaar.
Pluk en hak de munt en dille fijn.
Meng voor de tzatziki de yoghurt, de resterende knoflook, komkommer, dille, munt en een scheutje olijfolie extra vierge met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Haal de kippendijen uit de pan, leg ze op een bord en dek het geheel af met aluminiumfolie.
Snijd elke little gem in 4 stukken en gril ze kort in de grillpan zonder de pan schoon te maken. Haal ze daarna uit de pan
Gril de pitabroodjes kort in de grillpan.
Giet de linzen af.
Serveren
Leg de little gem op bord en leg de kippendijen erop. Schep er een hoopje linzen bij en serveer de tzatziki en de pita erbij.
0 reacties