Bereiding
Verwarm de oven voor op 80 °C. Was de hele kip en leg deze in een ovenschaal. Bind de pootjes bij elkaar en wrijf de kip volledig in met olijfolie. Steek de rozemarijn in de openingen en tussen de pootjes. Smeer de kip ruim in met zout, peper, cajunkruiden of kruiden naar wens. Schuif de ovenschaal met de kip in de voorverwarmde oven en gaar deze voor in 60 minuten tot de kerntemperatuur 50 graden is en laat de kip goed rusten.
Snijd de knolselderij in grote blokken. Wikkel de ongepelde ui, de pompoen, de schorseneer en de blokken knolselderij in aluminiumfolie en leg alles in een ovenschaal. Zet de schaal in de oven van 180 °C voor 40 minuten. Haal de kip uit de oven, laat 10 minuten rusten en snijd de vleugels en de pootjes eraf. Snijd ook de rest van het vlees in grote stukken van de botten af. Leg alle stukken in een schaal. Haal de gepofte groenten uit de oven, haal ze uit het folie en laat even afkoelen.
Snijd de knolselderij in kleinere blokjes. Snijd de schorseneer in de lengte door en schraap voorzichtig met een eetlepel het vruchtvlees eruit. Ontdoe de pompoen van de schil en snijd in blokken. Giet ruim olijfolie in een pan, en bak de kipstukken kort goudbruin, op halfhoog vuur op de huidkant. Voeg ondertussen de boter toe.
Haal de filets uit de pan en leg deze in een ander, kleiner pannetje met de huidkant naar boven. Leg dit kleinere pannetje nu bovenop de vleugeltjes en pootjes in de grote pan en braadt alles goudbruin. Haal de kip uit de pannetjes. Roer wat uitgeknepen citroen, takjes rozemarijn en een ruime hoeveelheid gemalen peper door de braadboter in de pan.
Serveren
Verdeel de blokjes pompoen, de knolselderij en de uitgelepelde schorseneer over de borden. Snijd de ongepelde ui doormidden en leg deze in een apart schaaltje. Verdeel de kipstukken, behalve de poten, ook over de borden bij de pofgroenten. Verdeel de poten vervolgens over de schaaltjes met halve uien. Top alles af met een scheutje van de braadboter.
0 reacties