De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip met citroen

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Kip met citroen

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kip met citroen

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de blaadjes van het takje rozemarijn heel fijn.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers hem uit. Snijd de andere citroen in 8 partjes.
  • Meng citroensap en -rasp met de rozemarijn, de peper en de olie tot een marinade. Voeg de partjes citroen toe.
  • Marineer de kip minimaal 30 minuten (langer mag ook) in de marinade.
  • Bestrooi de kip met zeezout.
  • Verhit een grillpan en gril hierin de kip en de parten citroen aan alle kanten goudbruin en gaar in ca 10 minuten.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker