De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kerstpasta met Hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten

Ben je op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht voor het kerstdiner? Dan is deze kerstpasta met Hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten echt een aanrader!

Direct naar recept
Kerstpasta met hollandse pesto en semi-zongedroogde tomaten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de tomaten, dep ze droog en leg ze, aan de steel, op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een scheut olijfolie over de tomaten. Zet de bakplaat 50 minuten in een voorverwarmde oven. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Mix ondertussen knoflook (gepeld), boerenkool, basilicum, geraspte kaas, walnoten en citroensap in een hoge beker.

Pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en mix er naar smaak de pesto doorheen. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de semi-gedroogde tomaten (als het lukt nog aan de steel) bovenop de spaghetti. Serveer met geraspte kaas.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.