De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kaasfondue met Hollandse kazen

Op zoek naar inspiratie voor de feestdagen? Deze kaasfondue van Hollandse kazen is zeker een aanrader! 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kaasfondue met Hollandse kazen

Een recept van

Hans van Wolde

Miniatuurvoorbeeld

"Voor kaasfondue hoef je geen Zwitserse kazen in huis te halen. Voor deze Hollandse kaasfondue gebruik ik een combinatie van jonge en oude kaas. Heerlijk van eigen bodem!"

Bereidingswijze

Hollandse kaasfondue

  1. Rasp de beide kazen. Doe de geraspte kaas in een steelpannetje. Giet de witte wijn, room en melk erbij. 

  2. Zet de pan op het vuur en blijf constant roeren met een garde, zodat de kaas niet aankoekt. 

  3. Bind het met wat extra kaas of met een eetlepel allesbinder. 

  4. Kook de kaasfondue in, zodat de wijn goed verdampt. 

  5. Giet het kaasmengsel door een zeef in een schaal, zodat alle klontjes eruit zijn. Giet de gesmolten kaas in de fonduepan en zet deze op het waxinehoudertje.

  6. Serveer de kaasfondue met de weckpot met groenten en de focaccia.

Krijg jij al uitslag bij de gedachte aan het kerstdiner, maar wil je wel graag indruk maken met nieuwe gerechten? Kijk dan naar de X-Masterclasses met Hans van Wolde, waarin de bekende sterrenchef van restaurant Beluga Loves You jou helpt op weg naar een culinair onbezorgde kerst. 

Tijdens speciale masterclasses geeft Hans handige tips & tricks zodat je thuis op hoog niveau, maar toegankelijke wijze aan de slag kan. Hierbij staan technieken & bereidingen zoals pocheren, konfijten en fileren centraal, waarmee je alle kanten op kan. Vanuit deze basis laat Hans zien dat je hiermee de perfecte basis hebt voor een gerecht en eigenlijk alle kanten op kan. Vervolgens kun je hiermee zelf aan de slag op weg naar een stressvrij kerstdiner! 

Miniatuurvoorbeeld

Kun je een Hollandse kaasfondue zonder wijn​ maken?

Zeker! Vervang de wijn in dat geval voor alcoholvrije wijn óf gebruik bouillon voor extra smaak. Je kunt ook melk toevoegen voor een extra romige smaak. 

kippenbouillon

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.