- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Krieltjes
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog.
Italiaanse gehaktballetjes.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Snijd de zongedroogde tomaten grof.
- Kneed in een kom het gehakt met de knoflook, zongedroogde tomaten, ei, paneermeel en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Italiaanse traybake
- Snijd de courgette in grove stukken.
- Pel en snijd de uien in parten.
- Halveer de champignons.
- Ris de oregano.
- Verdeel de krieltjes, Italiaanse gehaktballetjes, courgette, uien, champignons en oregano over een met bakpapier beklede bakplaat. Verbrokkel de mozzarella erover en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Besprenkel met olie en bak de Italiaanse traybake in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties