Soes
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 210 ºC (hetelucht).
Stap 2:
Breng de melk, het water, boter en zout in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel tot er een bal ontstaat.
Stap 3:
Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot het deeg begint te zweten. Dit duurt zo’n 2-3 minuten.
Stap 4:
Haal de pan van het vuur en laat een minuutje afkoelen. Roer de eieren stuk voor stuk met een garde door tot er een glad beslag ontstaat. Wacht steeds tot het vorige ei is opgenomen voor je de volgende erbij doet. Hak de dille fijn en spatel de dille erdoor.
Stap 5:
Doe het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje (nummer 8). Spuit kleine doppen op een met bakpapierbeklede bakplaat. Zorg dat de soezen genoeg uit elkaar liggen. Druk met een natte vinger de puntjes nog even aan zodat de soezen mooi egaal worden.
Stap 6:
Bak de soezen in circa 20-25 minuten goudbruin.
Tip van Miljuschka:
Let op: als je ze te kort bakt en ze nog niet goed goudbruin zijn dan zakken ze vaak in zodra je ze uit de oven haalt.
Vulling en afwerking
Stap 1:
Hak de bieslook fijn en meng met de roomkaas. Doe dit mengsel in een spuitzak met kartel spuitmondje (nummer 6).
Stap 2:
Snijd met een kartelmesje de kapjes voorzichtig van de soezen af. Vul de soezen met de bieslook-roomkaas. Leg er een plakje zalm op en dek af met het kapje.
Stap 3:
Spuit op de bovenkant eventueel nog een extra toefje roomkaas en steek daar een takje dille in.
0 reacties