De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gnocchi met pesto

Zelfgemaakte gnocchi met pesto is simpel, vol smaak en zó veel lekkerder dan die uit de supermarkt. In minder dan een uur tover je dit recept voor verse gnocchi op tafel.

25 min. voorbereidingstijd
15 min. wachttijd
Direct naar recept
Gnocchi met pesto

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Je kunt de gnocchi ook afwerken met een klontje boter en wat salieblaadjes in plaats van pesto. Een klassieke, snelle variatie die superlekker is!"

Bereidingswijze

Gnocchi met pesto

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.  

  2. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen. 

  3. Gebruik een pureeknijper om de aardappels te pureren.  

  4. Voeg de eidooiers en bloem toe aan de puree en kneed met elkaar tot een deeg. Breng op smaak met zout. 

    Voeg beetje bij beetje extra bloem toe om je gnocchideeg wat steviger te maken.  

  5. Rol een lange staaf van het gnocchideeg en snijd in kleine stukjes. Rol over een vork (of vorm) om ribbeltjes te maken. 

  6. Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi voor enkele minuten. Giet af en bewaar wat van het kookvocht. 

    Gnocchi hoef je vaak niet meer dan een paar minuten te koken. Gaan ze drijven in de pan? Dan zijn ze gaar!

  7. Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olie in een foodprocessor. Maal fijn tot een pesto en breng op smaak met zout en peper. 

  8. Doe de pesto bij de gnocchi in de pan met een klein scheutje kookvocht en meng door elkaar. 

  9. Serveer de gnocchi met wat basilicum en pijnboompitten. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.