Gnocchi met pesto
-
Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
-
Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet af en laat droogstomen.
-
Gebruik een pureeknijper om de aardappels te pureren.
-
Voeg de eidooiers en bloem toe aan de puree en kneed met elkaar tot een deeg. Breng op smaak met zout.
-
Rol een lange staaf van het gnocchideeg en snijd in kleine stukjes. Rol over een vork (of vorm) om ribbeltjes te maken.
-
Breng een pan water aan de kook en kook de gnocchi voor enkele minuten. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
-
Doe de basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olie in een foodprocessor. Maal fijn tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
-
Doe de pesto bij de gnocchi in de pan met een klein scheutje kookvocht en meng door elkaar.
-
Serveer de gnocchi met wat basilicum en pijnboompitten.
0 reacties