De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde portobello’s met risotto, cantharellen en dragon

Een makkelijk Zuid-Afrikaans recept van Kiran Jethwa voor gevulde portobello's die je binnen 30 minuten op tafel zet.

15 MIN
Gevulde portobello’s met risotto, cantharellen en dragon

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Risotto

Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwarm olie in de pan, voeg de uien en dragon toe en dek de pan af met een deksel. Kook op laag vuur tot de uien doorzichtig zijn. Voeg de knoflook en arborio rijst toe en fruit circa 3 minuten. Voeg lepel voor lepel de kippenbouillon toe en roer door tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit proces tot de kippenbouillon op is.

Snijd of scheur de cantarellen in stukjes. Haal de pan van het vuur zodra de rijst bijna gaar is, roer de cantarellen erdoor en laat circa 5 minuten garen in de warmte van de pan en zet opzij om af te koelen.

Gevulde portobello’s

Verwijder de kernen van de portobello’s en vul de portobello’s met de risotto. Creëer een stoompan door een kom op zijn kop in een pan met heet water te zetten met daar een bord op. Leg daar de gevulde portobello’s op en dek af met een deksel. Kook in circa 20 tot 25 minuten gaar. Leg de gevulde portobello’s voorzichtig met de vulling naar beneden op borden.

Dressing

Meng de gedroogde dragon met olijfolie, mosterd en appelciderazijn. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de portobello’s royaal met de dressing en serveer direct.

Tip: Kiran Jethwa maakt nog twee andere gerechten met paddenstoelen: portobello sandwich met zoete aardappelchips en baby-aubergine en gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker