Risotto
Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwarm olie in de pan, voeg de uien en dragon toe en dek de pan af met een deksel. Kook op laag vuur tot de uien doorzichtig zijn. Voeg de knoflook en arborio rijst toe en fruit circa 3 minuten. Voeg lepel voor lepel de kippenbouillon toe en roer door tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit proces tot de kippenbouillon op is.
Snijd of scheur de cantarellen in stukjes. Haal de pan van het vuur zodra de rijst bijna gaar is, roer de cantarellen erdoor en laat circa 5 minuten garen in de warmte van de pan en zet opzij om af te koelen.
Gevulde portobello’s
Verwijder de kernen van de portobello’s en vul de portobello’s met de risotto. Creëer een stoompan door een kom op zijn kop in een pan met heet water te zetten met daar een bord op. Leg daar de gevulde portobello’s op en dek af met een deksel. Kook in circa 20 tot 25 minuten gaar. Leg de gevulde portobello’s voorzichtig met de vulling naar beneden op borden.
Dressing
Meng de gedroogde dragon met olijfolie, mosterd en appelciderazijn. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de portobello’s royaal met de dressing en serveer direct.
Tip: Kiran Jethwa maakt nog twee andere gerechten met paddenstoelen: portobello sandwich met zoete aardappelchips en baby-aubergine en gevulde pompoenbloemen met eekhoorntjesbrood en feta.
Meld je aan en praat mee