Visfarce
Maal in de keukenmachine de room en snoekbaars fijn. Klop het eiwit stijf in een vetvrije mengkom en spatel door het vismengsel. Hak de kappertjes en de citroenschil heel fijn, breng samen met zout en peper de visfarce opsmaak. Schep de farce in een spuitzak.
Beurre Blanc
Pel en snipper de sjalot. Breng de sjalotten met de laurier en bouillon aan de kook. Laat dit tot de helft in koken en giet door een zeef. Voeg de room toe en kook weer tot de helft in. Monteer de saus klontje voor klontje met koude boter. Breng op smaak met zout en citroensap. Zet warm weg. Laat niet meer koken!
Aardappel krokant
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes van 2 millimeter. Spoel de blokjes af in koud water. Droog ze met een theedoek. Frituur ze in olie van 150 °C goudbruin en krokant.
Asperges
Schil de asperges en snij de kontjes er vanaf. Breng de asperges in het water met boter en zout aan de kook. Dek van te voren de asperges af met een theedoek. Zodra het water kookt zet de pan van het vuur en laat afkoelen in eigen vocht.
Verwarm de oven voor op 60 °C. Smeer de mul licht in met olijfolie en leg met de velkant op bakpapier. Breng de farce aan op de mul, met de spuitzak. Leg het bakpapier met de mul in een droge bakpan en verwarm op laag vuur. Plaats vervolgens de hele pan in een voorverwarmde oven en laat de mul ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de dikte van de farce) verder garen. Stoof de asperges op met water
Serveer de mul met de beurre blanc en de aardappel krokantjes. Garneer met kervel.
0 reacties