De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde kwarkbollen

Kwarkbollen zijn het ideale zaterdagrecept. Ze zijn binnen 10 minuten klaar en serieus lekker door de rozijnen, abrikozen en het vleugje kaneel. 

15 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Gevulde Kwarkbollen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze kwarkbollen zijn het ideale zaterdagrecept. Ze zijn binnen 10 minuten klaar en serieus lekker door de rozijnen, abrikozen en het vleugje kaneel. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C boven- en onderwarmte.

Stap 3:
Dep de gewelde rozijnen droog. Snijd de vijgen en de abrikozen in stukjes.

Stap 4:
Meng het kaneel- en bakpoeder door de havermout. Voeg het zout, kwark, eieren en de olie toe en meng tot een beslag.

Stap 5:
Vorm met een ijsknijper of een lepel tien bollen en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Stap 6:
Bak de kwarkbollen in de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Je kunt ze daarna meteen eten.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker