Stap 1:
Rasp de sinaasappel. Roer met de hand of in de mixer de boter, suiker en de rasp van de sinaasappel crèmig. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg de bloem, meel en de specerijen toe en meng goed door. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 4-5 mm. Steek met de steker poppetjes uit het deeg. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Steek met een klein glad spuitmondje gaatjes uit bij het hoofd van de poppetjes zodat je na het bakken een lintje erdoor kunt doen. Bestrijk met eistrijksel. Bak de gemberkoekpoppetjes in de oven in circa 20 minuten gaar.
Stap 3:
Roer het water met de poedersuiker tot een glad glazuur. Schep het glazuur in een spuitzakje en spuit ogen, mond en knopen op de gemberkoekpoppetjes. Laat het glazuur even uitharden en doe lintjes door de gaatjes zodat je de poppetjes in de kerstboom kunt ophangen.
0 reacties