Voorbereiding
-
Pers de citroen en hak de knoflook fijn. Maak een marinade van citroensap, tijmblaadjes, geraspte knoflook en olijfolie. Meng hier de kippendijen doorheen. Leg de kippendijen met de marinade in een ovenschaal, bestrooi met peper en zout. Marineer voor een uur in de koelkast.
-
Gaar daarna de kippendijen in een voorverwarmde oven op 120 ° voor 30 minuten. Bewaar de kippendijen gekoeld en afgedekt in de ovenschaal.
-
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Snijd de lavas fijn en voeg dit toe aan de kokende rijst. Giet de rijst af als het gaar is en laat op de werkbank afkoelen. Bewaar de rijst gekoeld in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron.
-
Schil, was en snijd de bospeen. Breng ruim water aan de kook. Blancheer de stukjes bospeen 3 minuten in kokend water. Schep ze daarna in ijskoud water om af te koelen. Laat daarna uitlekken.
-
Rasp de gember. Rasp 1 sinaasappel. Pers allebei de sinaasappelen uit.
-
Doe de geblancheerde bospeen in een ruime pan. Voeg de boter, de sap en rasp van de sinaasappels, geraspte gember en suiker toe. Stoof de bospeen met de deksel op de pan. Neem na 5 minuten de deksel van de pan om het vocht iets te laten verdampen.
-
Breng de worteltjes eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Bewaar de worteltjes in een afsluitbare bak in de koelkast.
Afmaken
-
Verwarm een grillpan. Dep de kippendijen droog met keukenpapier. Grill ze in de grillpan voor circa 2 minuten aan iedere zijde.
-
Verwarm ondertussen de sinaasappelwortelen op in een pannetje.
-
Warm de rijst op in de magnetron voor 3 minuten op 600 watt. Serveer de gegrilde kip met de wortelen en rijst.
0 reacties