De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegan springrolls met hoisindip

Dit frisse en simpele gerecht zit lekker vol met groente. Jet van Nieuwkerk laat zien hoe je deze vegan springrolls maakt in het programma Lekker Snel!

30 min voorbereidingstijd
Vegan springrolls met hoisindip

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Springrolls zijn een superlekker en fris gerecht én ze zijn ook hartstikke leuk om te maken. Wil je wat extra proteine toevoegen? Dan kan je aan dit recept ook wokgarnalen toevoegen.” 

Bereidingswijze

Vegan springrolls

  1. Snijd de komkommer in smalle reepjes. Snijd de mango en de avocado’s in reepjes. Pluk de muntblaadjes van de takjes. 

  2. Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en wel de rijsvermicelli voor 4 minuten in het warme water. Giet hierna af en spoel af met koud water.

  3. Leg een vochtige theedoek op de snijplank. Vul een plat, diep bord met warm water. Dompel een rijstvel in het water en leg dan op de snijplank.

  4. Beleg het rijstvel met wat blaadjes little gem, rijstvermicelli, komkommer, wortel julienne, mango, avocado en munt.

  5. Rol de onderste helft van het rijstvel over de vulling heen en vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol de springroll dan verder op. Herhaal het vullen en rollen tot alle rijstvellen op zijn.  

  6. Serveer de verse springrolls met de hoisindip en pindadip. 

Hoisindip

  1. Meng de hoisinsaus met het water en sushiazijn in een kom.

  2. Hak een handje pinda’s fijn en meng met door de dip.

Pindadip

  1. Meng de pindakaas met de chilisaus en sojasaus. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker