Vegan springrolls
-
Snijd de komkommer in smalle reepjes. Snijd de mango en de avocado’s in reepjes. Pluk de muntblaadjes van de takjes.
-
Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en wel de rijsvermicelli voor 4 minuten in het warme water. Giet hierna af en spoel af met koud water.
-
Leg een vochtige theedoek op de snijplank. Vul een plat, diep bord met warm water. Dompel een rijstvel in het water en leg dan op de snijplank.
-
Beleg het rijstvel met wat blaadjes little gem, rijstvermicelli, komkommer, wortel julienne, mango, avocado en munt.
-
Rol de onderste helft van het rijstvel over de vulling heen en vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol de springroll dan verder op. Herhaal het vullen en rollen tot alle rijstvellen op zijn.
-
Serveer de verse springrolls met de hoisindip en pindadip.
Hoisindip
-
Meng de hoisinsaus met het water en sushiazijn in een kom.
-
Hak een handje pinda’s fijn en meng met door de dip.
Pindadip
-
Meng de pindakaas met de chilisaus en sojasaus.
0 reacties