Stap 1:
Verhit de oven tot 180 °C. Zet een grote, diepe braadpan op hoog vuur.
Stap 2:
Bestrooi de lamsschenkels met een snuf zeezout en zwarte peper en bak ze rondom bruin in 1 eetlepel olijfolie.
Stap 3:
Snijd de hele bol knoflook overlangs doormidden, scheur de paprika’s in grove stukken en verwijder de zaadjes en steeltjes.
Stap 4:
Leg alles in de pan en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen erbij. Voeg de krieltjes toe en snijd grotere doormidden.
Stap 5:
Plet en ontpit de olijven, doe ze erbij en roer er een scheutje van het vocht uit het potje door.
Stap 6:
Meng alles goed, leg een deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven.
Stap 7:
Roer nogmaals en zet hem nog een uur zonder deksel terug, of tot de schenkels supermals zijn.
Stap 8:
Haal de pan uit de oven, prak de zachte knoflook door de stoof, gooi de velletjes weg en voeg naar smaak peper en zout en een vingerhoedje rodewijnazijn toe.
Stap 9:
Bestrijk de schenkels met de honing, pluk de peterselieblaadjes erover en ga aan tafel.
GA VEGA Vervang de lamsschenkels door in kwarten gesneden, geschilde knolselderij. Behandel de parten op exact dezelfde wijze en doe er een blik kikkererwten bij.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
geglaceerde lamsschenkels
Zin in een verrassend gerecht tijdens het kerstdiner 2022? Jamie Oliver heeft het perfecte recept.
132 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Lamsschenkels zijn een verrassend gerecht voor tijdens kerstdiner 2022. Met mijn recept weet je zeker dat je een geslaagde avond hebt.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Jamie's One-pan wonders Christmas
In de kersteditie van One-pan Wonders laat Jamie zien hoe je je kerstgerechten bereid in slechts één pan. Zo zet je een heerlijk kerstdiner op tafel met zo min mogelijk afwas.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties