Tip: het naanbrood is supermakkelijk om te maken en in een handomdraai gebakken, maar heb je geen zin of tijd? Haal het dan kant-en-klaar bij de supermarkt. Niet doorvertellen he!
Voor het snelle naanbrood
Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt en het zout. Kneed het geheel tot een elastische bal; voeg indien nodig wat water toe om het deeg soepeler te maken. Verdeel het deeg in 8 kleinere balletjes.
Bestrooi het werkblad met wat zelfrijzend bakmeel en rol de deegballetjes uit tot een dikte van circa een halve centimeter. Pel de knoflook en hak fijn. Meng in een kom de rijstolie met de knoflook. Bestrijk de deegcirckels aan beide kanten met olie.
Verhit de wok zonder olie en bak de naanbroodjes met 4 tegelijk op laag vuur in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar.
Yoghurtdip
Pers de citroen uit. Meng de Griekse yoghurt, de komijn- en korianderpoeder, de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
Gebakken pompoen
Breng een pan met water aan de kook. Schil en halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 centimeter. Kook de pompoen in circa 3 minuten beetgaar.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaat in blokjes van 2 centimeter. Pluk de blaadjes van de koriander en hak fijn.
Verhit de rijstolie in de wok. Fruit de ui en knoflook circa 1 minuut en voeg dan het masalapoeder toe. Schep voorzichtig de pompoen erbij en roer door. Voeg de tomaat toe.
Garneer de pompoenschotel met de fijngehakte koriander en serveer met de yoghurtdip en naanbroodjes.
0 reacties