De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebakken meerval met bulgur zure saus

Pel en halveer de knoflook. Breng een pan met water, zout en knoflook aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de bulgur af met lauw water en verwijder de knoflook. Verwijder de draden van de peultjes en kook ze in een pan met water en zout in circa 3 minuten beetgaar.

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebakken meerval met bulgur zure saus

Bereidingswijze

Pel en halveer de knoflook. Breng een pan met water, zout en knoflook aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de bulgur af met lauw water en verwijder de knoflook. Verwijder de draden van de peultjes en kook ze in een pan met water en zout in circa 3 minuten beetgaar. Snijd de uiteindes van de komkommer en snijd de komkommer in repen van 3 bij 0,5 cm. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de schil van de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Knijp de uitgesneden grapefruit uit en vang het vocht op in een bakje.
Pel en snipper de sjalot en pluk en snijd de koriander fijn. Meng de bulgur met de groente en de grapefruit. Meng voor de dressing de sushiazijn, grapefruitsap en een scheut olie met elkaar en breng de bulgur op smaak met de dressing, zout en peper. Verhit olie in een pan en bak de meerval in circa 5 minuten om en om goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bulgur over borden, leg de meerval erop en garneer met koriander.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.