De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken aardappels met varkenshaas en andijvie

Een stevige Hollandse maaltijd met gebakken aardappels, varkenshaas en gesmoorde andijvie.

varkenshaas en andijvie

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C. Was en snij de andijvie. Kook de aardappelen in water met een beetje zout kruimig. Giet af en laat van het vuur met het deksel op de pan droog stomen.

Pel en snipper de uien. Ris de blaadjes van 3 takjes rozemarijn en hak fijn. Pel en snipper de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Verhit een koekenpan met ruim boter en fruit de helft van de uien met de gehakte rozemarijn. Bak de aardappelen in circa 10 minuten rondom goudbruin en krokant. Breng op smaak met een beetje zout. Schep uit de pan in een ovenschaal, en hou warm in de oven. Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Bestrooi de varkenshaas rondom met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit de koekenpan met olie en bak de varkenshaas in circa 5 minuten rondom goudbruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees in de oven in circa 10 minuten garen.

Bak in het achtergebleven bakvet de overgebleven ui, knoflook en champignons. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Meng in een kom het maïszetmeel met twee eetlepels lauwwarm water en een beetje nootmuskaat tot een glad papje. Verhit de boter in een hapjespan en smoor de andijvie. Roer om met het mengsel van maïszetmeel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Serveer de gebakken aardappels met andijvie en de varkenshaas. Geef de champignonsaus erbij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker