Bereiding
Verwarm de oven op 180 °C. Was en snij de andijvie. Kook de aardappelen in water met een beetje zout kruimig. Giet af en laat van het vuur met het deksel op de pan droog stomen.
Pel en snipper de uien. Ris de blaadjes van 3 takjes rozemarijn en hak fijn. Pel en snipper de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Verhit een koekenpan met ruim boter en fruit de helft van de uien met de gehakte rozemarijn. Bak de aardappelen in circa 10 minuten rondom goudbruin en krokant. Breng op smaak met een beetje zout. Schep uit de pan in een ovenschaal, en hou warm in de oven. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
Bestrooi de varkenshaas rondom met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit de koekenpan met olie en bak de varkenshaas in circa 5 minuten rondom goudbruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees in de oven in circa 10 minuten garen.
Bak in het achtergebleven bakvet de overgebleven ui, knoflook en champignons. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng in een kom het maïszetmeel met twee eetlepels lauwwarm water en een beetje nootmuskaat tot een glad papje. Verhit de boter in een hapjespan en smoor de andijvie. Roer om met het mengsel van maïszetmeel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de gebakken aardappels met andijvie en de varkenshaas. Geef de champignonsaus erbij.
0 reacties