Snel bladerdeeg
Stap 1:
Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem met het zout, boterblokjes en water tot een deeg. Zorg dat de boterblokjes zoveel mogelijk heel blijven. Druk het deeg plat tot een vierkant en laat het ingepakt 30 minuten rusten en stevig worden in de koelkast.
Stap 2:
Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het koude deeg uit tot een rechthoek van 40 x 15 cm. Vouw het deeg in drieën in elkaar. Draai het deegpakketje een kwartslag en rol weer uit tot een rechthoek, vouw nog een keer in drieën op. Dit is één toer. Laat het deeg weer 30 minuten in de koelkast rusten. Herhaal deze volledige toer - inclusief rusten in de koelkast - nog twee keer.
Tip van Rudolph:
Voor het bladerdeeg kun je ook bladerdeegvellen uit de diepvries gebruiken. Leg dan voor het uitsteken van de visjes twee plakjes bladerdeeg op elkaar.
Viskoekjes
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Teken een vis als mal op een stuk karton en knip of snijd de mal uit. Rol het snelle bladerdeeg uit en snijd met de mal visjes uit het bladerdeeg. Leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 2:
Breng met een mesje en een theelepel motief aan op het deeg zodat er vinnen en schubben ontstaan. Met de onderkant van een pen kun je oogjes in het deeg drukken.
Stap 3:
Meng de eidooier met de room. Bestrijk de visjes met het eistrijksel. Bak het bladerdeeg circa 15-20 minuten in de oven. Laat na het bakken iets afkoelen.
Viscrème
Meng alle ingrediënten in een foodprocessor of staafmixermolentje en doe in een spuitzak met kartel spuitmondje.
Opbouw
Snijd de visjes horizontaal open en spuit de viscrème op de onderste helft van de visjes. Verwijder de graat van de sardines, snijd of scheur in stukjes en verdeel over de viscrème. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en verdeel erover. Snijd de bieslook fijn, pluk kleine takjes kervel en garneer hiermee. Leg de andere kant van het deeg erop en serveer.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.
0 reacties