De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Garnalenpilav met gestoomde mango

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Garnalenpilav met gestoomde mango

Bereidingswijze

Garnalensaus

  • Bak de laurierblaadjes, kaneel, kruidnagels, kardemom en komijnzaadjes in hete mosterdolie in een pan zodat de aroma's vrijkomen.
  • Voeg hieraan de gehakte uien toe, dek af en laat op laag vuur koken.
  • Voeg de gehakte tomaten, twee theelepels gemalen koriander en een snufje chilipoeder toe en bedruip met wat honing om de smaak in balans te brengen.
  • Voor iets meer pit doet u de geplette knoflook, chilipeper en gember erbij en laat u het geheel een beetje koken op een laag vuur.
  • Zet na 15 minuten opzij om af te laten koelen en voeg de garnalen toe aan de afgekoelde garnalensaus. Leg hier één geschilde in blokjes gesneden groene mango op. Laat gedurende 20 minuten marineren in de warme saus.
  • Breng op smaak met zout en zet opzij.
  • Om de rijst wat meer karakter te geven, kun je dunne plakjes rode en groene aubergine en uien frituren tot ze een mooie gouden kleur hebben.
  • Zet beide opzij om af te laten koelen.

Rijst

  • Bak de rijst in hete olie en roer meerdere keren tot deze witter van kleur wordt. (Zorg ervoor dat de rijst niet aanbrandt). Deze bereidingswijze zorgt voor een perfecte, luchtige rijst.

Pilav

  • Strooi in een grote pan een laag van de ongekookte, gebakken rijst, gevolgd door een laag aubergines.
  • Voeg een grote schep van de garnalen- en mangosaus toe en bedek vervolgens met meer rijst.
  • Herhaal deze stappen tot je meerdere lagen hebt en alle rijst en het garnalenmengsel is verbruikt.
  • Voor extra kleur hak je een gedroogde kurkuma (geelwortel) in stukjes en bestrooi je hiermee de pilav.
  • Ga door met het aanbrengen van laagjes tot de pan vol is.
  • Voeg vervolgens anderhalf keer zoveel op smaak gebracht water als rijst toe.
  • Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zachtjes stomen tot al het water is opgenomen en de rijst mooi gekookt is.
  • Garneer met rode en groene chilipepers en serveer direct.

Kiran Jethwa, bekend van Tales from the Bush Larder, zoekt opnieuw het avontuur op. Hij reist naar ongerepte gebieden in onder andere Bolivia, China, Nepal en Bangladesh voor bijzondere ingrediënten. Hij proeft alles uit de lokale keukens, hoe vreemd de ingrediënten of gerechten ook zijn en kookt zelf op de meest avontuurlijke plaatsen.

Zijn recepten vind je per aflevering vanaf maandag ook op onze website.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.