De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garides saganaki

Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Heerlijk zomers en lekker gezond. Ideaal voor een avondje met vrienden onder het genot van een goed glas wijn, of limonade natuurlijk. 

60 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
garides

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Heerlijk zomers en lekker gezond. Ideaal voor een avondje met vrienden onder het genot van een goed glas wijn, of limonade natuurlijk. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Maak de tijgergarnalen schoon, maar pel ze niet! Snijd de rug in met een scherp mes en haal het darmkanaal eruit. Spoel de tijgergarnalen onder koud water en laat ze uitlekken. Leg de tijgergarnalen passend naast elkaar in de ovenschaal. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruimel de feta met behulp van een vork. Hak de bladpeterselie fijn. Schenk eerst de tomatenblokjes over de garnalen en daarna de feta, peterselie, rigani en zout en zwarte peper. Schenk als laatste de olijfolie over de schaal heen. Zet de schaal in de oven en bak de garnalen in 25 minuten gaar. 

Tips van opa Jannis: 

  • Lekker met een versgebakken stokbrood en een salade. 

  • Dit is een typisch gerechtje voor op een gezellige Griekse hapjestafel 

 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker