De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Erwtensoep met geroosterd roggebrood en honingspek

Een uitgebreide erwtensoep maken? Probeer dit erwtensoeprecept van Rudolph met geroosterd roggebrood en honingspek.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Winterse erwtensoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Er gaat niets boven een kom erwtensoep met alles erop en eraan. De krokantgebakken katenspek met honing maakt deze variant net wat specialer."

Bereidingswijze

Uitgebreide erwtensoep

  1. Week de erwten een nachtje in een pan met de 3 liter water.

  2. Schil de pastinaak en de winterpenen en snijd in blokjes. Snijd de ui in grove stukken en de prei in halveringen. Schil de aardappels en de knolselderij en snijd in gelijke stukken. Ris de tijm.

  3. Voeg de gesneden groente samen met de varkenspootjes, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan met de geweekte erwten en het water en breng aan de kook. Laat het geheel op laag vuur voor circa 3 uur zachtjes pruttelen. Schep regelmatig schuim af en roer regelmatig over de bodem van de pan.

  4. Verwijder de laurierblaadjes en de varkenspootjes uit de soep. Laat het vlees een beetje afkoelen. Pluk het vlees van de varkenspootjes en gooi het vel en botten weg. Leg het vlees apart op een bord.

  5. Snijd de rookworst in plakjes. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak de peterselie grof. Voeg de rookworst, geplukt varkensvlees, spek en de peterselie toe aan de soep en meng goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Geroosterd roggebrood en honingspek

  1. Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.

  2. Rooster het roggebrood in de oven voor circa 6 minuten.

  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het spek om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg de honing toe en laat uitbruisen. Beleg het roggebrood met het uitgebakken honingspek en serveer bij de soep.

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

5 reacties

Hoi! Ik mis de bouillonblokjes? Klopt dat?
Clau Dina
19-11-2023
Dat vraag ik me ook af of er ook groentenbouillon blokjes erbij moet
Of is het al zout genoeg van de spek en de worst
Elizabeth Straatman
03-09-2024
Hi!

Die zou je eventueel kunnen toevoegen als dat je voorkeur is qua smaak.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
10-09-2024
Hoe en hoe lang kan ik de soep het beste bewaren?
Ik wil t morgen (woensdag) maken voor a.s. zaterdag omdat ik anders geen tijd ervoor Hebel.
Brenda Reimerink
12-11-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.