Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm royaal in met boter. Bestuif de vorm met bloem en tik de overtollige bloem eruit.
Kokostopping
Stap 1:
Verdeel de kokosrasp over een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven in circa 8-10 minuten goudbruin. Dit kan ook in een droge koekenpan. Laat de geraspte kokos iets afkoelen. Meng de basterdsuiker en de cacaopoeder door de geraspte kokos.
Stap 2:
Verwarm in een pan de boter op middelhoog vuur en blijf regelmatig roeren. Schenk de boter, zodra deze een nootachtige, gouden kleur heeft, bij het kokosmengsel en roer goed door.
Cake
Stap 1:
Klop in de kom van de mixer de boter en de suiker in circa 3-5 minuten luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit en voeg toe aan de luchtige boter. Voeg de eieren één voor één toe. Meng de bloem en bakpoeder. Voeg om en om een beetje bloem en dan een beetje melk toe. Begin en eindig met bloemmengsel.
Stap 2:
Meng ⅓ van het beslag met de helft van de kokostopping en roer door. Schep dit in de bakvorm. Giet het overige beslag erop. Bedek dit met de andere helft van de kokostopping. Meng het beslag en de topping voorzichtig met een vork of spatel door elkaar voor een gemarmerd effect.
Stap 3:
Bak de cake in de oven in circa 50-60 minuten gaar. Laat de cake circa 15-20 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder de cakevorm en laat volledig afkoelen. Bestuif de cake met poedersuiker.
1 reactie