De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dragonwafels met gerookte zalm en frisse kruidensaus

Smelt de boter. Pluk en snijd de dragon fijn. Verwarm 150 ml melk in een pan tot hij lauwwarm is en los de gist erin op. Meng het water en de eieren in een kom en roer goed door. Zeef de bloem boven de kom en roer goed door met de garde. Meng de melk, boter, dragon, olie en zout erdoor.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dragonwafels met gerookte zalm en frisse kruidensaus

Bereidingswijze

Wafels
Smelt de boter. Pluk en snijd de dragon fijn.
Verwarm 150 ml melk in een pan tot hij lauwwarm is en los de gist erin op.
Meng het water en de eieren in een kom en roer goed door. Zeef de bloem boven de kom en roer goed door met de garde. Meng de melk, boter, dragon, olie en zout erdoor.
Verwarm het wafelijzer voor.
Schep het beslag met een soeplepel in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.

Kruidensaus
Snijd de bieslook zo fijn mogelijk. Spoel de kappertjes af onder de kraan en snijd de augurken fijn.
Meng de mayonaise, yoghurt, bieslook, kappertjes en augurken en breng op smaak met mosterd, limoensap, zout en peper.
Verdeel de zalm en de sla over de wafels en lepel de saus erover.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.