De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

danny’s nasi goreng

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Schil en rasp de gember.

30 min kooktijd
Danny’s nasi goreng

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat de rijst goed droogstomen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en rasp de gember.
  • Snijd de bosuitjes in ringen maar houd het groen apart van het wit.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de Chinese kool in fijne reepjes.
  • Snijd de kippendijen in blokjes.
  • Verhit een scheut arachideolie in een wok en bak de knoflook, gember, kip en de sambal circa 2 minuten. Voeg de kool, wit van de bosui, paprika en rijst toe en bak tot de rijst goed gebakken en de kip gaar is. Breng de nasi op smaak met de ketjap manis.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren.

Serveren

  • Schep de nasi goreng op bord, bestrooi met groen van de bosuien en serveer er ei en kroepoek bij.

Tip: Kook de rijst liefst een dag van tevoren. De rijst is dan extra droog.  

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker