De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dadeltrifle

Een heerlijk kleurrijk nagerecht uit Jordanië!

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dadeltrifle

Bereidingswijze

Bavarois
Ontpit de dadels en leg ze in de blender. Voeg het sinaasappelsap en de honing toe en mix het fijn. Laat de gelatine circa 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatine uit en verwarm de geweekte gelatine. Roer de opgeloste gelatine door het sinaasappelmengsel. Klop de slagroom lobbig en spatel het door het sinaasappelmengsel. Laat de bavarois opstijven in dekoelkast.

Trifle
Halveer en ontpit de dadels. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakjes. Pel de granaatappels en haal het vruchtvlees eruit. Verkruimel de koekjes en snijd de cake in blokjes. Hak de pistachenoten fijn. Klop de slagroom stijf. Maak in een mooie glazen schaal of vaas lagen van alle ingrediënten.

Dit recept komt uit de aflevering over Jordanië van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.