De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Crostata alle Amarene

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Crostata alle Amarene

Bereidingswijze

Crostatadeeg
Mix de boter, suiker, 1 ei en de 2 eidooiers door elkaar. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, de boter en de helft van de suiker aan de kook.

Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.

Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Amandelstreusel
Wrijf de bruine suiker, amandelpoeder, bloem, boter en kaneelpoeder tot kruimels.

Opbouw
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Vul de taartvorm met de banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom en daarover de kersen met het vocht.

Vouw de deegrand die nu over is naar binnen. Verdeel de streusel over de taart. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.