- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Courgettes
- Breng een pan met het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
- Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten.
- Kook de courgettes ze in circa 3 minuten zacht.
- Schep de courgettes voorzichtig uit de pan. Leg ze ondersteboven op een bord en laat afkoelen.
Vulling
- Maak de portobello ‘s schoon. Verwijder de sporen en de steel. Snijd de portobello ‘s in kleine blokjes.
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de portobello ‘s, kerriepoeder en de zaadlijsten van de courgettes toe en bak in circa 3 minuten gaar.
- Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
Gevulde courgettes
- Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat en vul ze met het portobello-courgettemengsel.
- Schep daarop de hüttenkäse.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de courgettes circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bulgur
- Kook de bulgur gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ze fijn. Roer een scheut olijfolie en de peterselie door de bulgur.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Decoreer het gerecht met mini trostomaten
0 reacties