De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocoladeflan-cake

Deze cake is er niet zomaar één! Je bakt hem namelijk met een vleugje magie. Op geheel magische wijze zal de chocoladelaag tijdens het bakken namelijk naar boven drijven en de flan naar beneden. Wat? Ja! Kijk zelf maar...

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chocoladeflan-cake

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze cake is er niet zomaar één! Je bakt hem namelijk met een vleugje magie. Op geheel magische wijze zal de chocoladelaag tijdens het bakken namelijk naar boven drijven en de flan naar beneden. Wat? Ja! Kijk zelf maar...

Bereidingswijze

Cake 

Stap 1: 
Mix roomboter met de suiker romig. Voeg dan het ei toe en mix verder.  

Stap 2: 
Zeef in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en baksoda en meng kort.  

Stap 3: 
Voeg 1/3 van de karnemelk bij de botermix en meng door. Voeg daarna 1/3 van het bloemmengsel aan de boter toe en meng doorHerhaal tot alles is gemengd. 

Vulling 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Haal het merg uit het vanillestokje. Doe alle ingrediënten (behalve de karamel) voor de vulling in een blender en mix het goed door elkaar.  

Stap 3: 
Vet de vorm royaal in met boter of bakspray. Giet een klein laagje karamel op de bodem. Giet dan het cakebeslag hierop en als laatste het flan-mengsel. 
 

Stap 4: 
Bedek je tulbandvorm met aluminiumfolie en zet deze in de braadslee of diepe ovenschaal. Giet voorzichtig heet water in de braadslee. 

Stap 5: 
Zet de braadslee in de oven en bak in 1 uur gaar. Check de gaarheid met een satéstokje of cakeprikker. Laat de flan-cake minstens een uur afkoelen voordat je de cake uit de tulbandvorm haalt.  

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.