Babi pangang spek
-
Breng het vlees in koud water (zoveel, tot het onderstaat) met de steranijs, zout, verkruimeld bouillonblokje, twee soorten sojasaus en rijstwijn aan de kook.
-
Zet het vuur zacht en laat het vlees afgedekt in circa 2 uur gaarkoken. Schuim het water regelmatig af.
-
Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.
Babi pangang saus
-
Pel en hak de ui en de knoflook. Schil en hak de gember fijn. Maal de ui, knoflook, gember en sambal tot een gladde boemboe in het hakmolentje van de staafmixer.
-
Smelt de boter en bak de boemboe met de steranijs en komijnpoeder circa 10 minuten. Meng de tomatenpuree en suiker erdoor. Voeg kokend water toe en breng aan de kook.
-
Leng wat maïszetmeel aan met een scheutje water en bind de saus ermee af. Breng op smaak met een scheutje wijnazijn en eventueel nog wat suiker.
Babi pangang
-
Verhit de frituurolie tot 180 °C. Frituur het vlees in circa 3 minuten krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd het vlees in plakken. Leg de atjar op een schaal, rangschik het vlees erop en lepel de saus erover.
Nog zo'n topper: snelle pekingeend met Chinese pannenkoekjes >
5 reacties
Groet,
Team-24Kitchen