De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

carpacciorol met romige pestosaus

De klassieke carpaccio in een nieuw jasje. Of beter gezegd: in een jasje van carpaccio. Supermakkelijk, maar o-zo lekker!

30 min kooktijd
Carpacciorol met pestosaus

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Romige pestosaus en salade

  • Pluk de basilicum.
  • Pel de knoflook.
  • Breek de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Pureer de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, het sap van een halve citroen en de olijfolie extra vierge in het staafmixerbakje tot pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd het stokbrood in tweeën en houd een helft apart voor later. Snijd de andere helft in de lengte in drieën en daarna in stukken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het stokbrood in circa 5 minuten krokant. Voeg een schep pesto en een scheutje balsamicoazijn toe. Bak nog circa 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de rest van de pesto. Voeg eventueel een scheutje water toe om de pesto wat dunner te maken.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Meng voor de salade de rucola met de paprika’s, pesto-croutons, drie kwart van de pestosaus, een klein scheutje olijfolie extra vierge in een kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Carpacciorol

  • Snijd de rosbief in dunne plakken en leg de plakken tussen plasticfolie. Sla de rosbief voorzichtig met een deegroller nog dunner. Verwijder het plasticfolie en bestrooi de plakjes carpaccio met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de salade over de carpaccio. Rol de carpaccio voorzichtig op terwijl je het plasticfolie steeds een stukje wegtrekt.

 Serveren

  • Verdeel de carpaciorollen en de salade over borden. Lepel de resterende pesto-saus eroverheen. Serveer de achterhouden plakjes stokbrood ernaast.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker