De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brownietaart met salted caramel en marshmallow fluff

Deze goddelijke brownietaart met salted caramel en marshmallow fluff wil je proeven. Ideaal voor zondagbakdag en perfect om te serveren tijdens een feest!

60 MIN
Brownietaart met salted caramel en marshmallow fluff

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Karamel
Breng het water met de suiker aan de kook en kook tot het een lichtbruine karamel is. Roer niet door de karamel en bestrijk de binnenkant van de pan regelmatig met een nat kwastje zodat de karamel niet verbrandt. Schenk de karamel dun uit over bakpapier en bestrooi met fleur de sel. Laat de karamel buiten de koelkast afkoelen en hard worden.

Brownie
Verwarm de oven voor op 190 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Smelt de boter, chocolade en de rest van de suiker au bain-marie tot het een glad mengsel is en roer de eidooiers er met een garde door. Spatel voor het beslag een flinke lepel eiwit door het chocolademengsel om het aan elkaar te laten wennen en spatel daarna de rest van het eiwit erdoor. Spatel amandelmeel en de bloem door het beslag. Vet de springvormen in met boter en leg een cirkel bakpapier op de bodems. Verdeel het beslag in gelijke hoeveelheden over de 2 springvormen en bak het beslag in de oven in circa 20 minuten gaar.

Fluff
Week de gelatine in koud water. Klop het eiwit met een klein beetje suiker met een keukenmixer tot stijve pieken. Breng het water met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucosesiroop toe en kook dit tot een temperatuur van 121 °C. Giet de warme suikersiroop al kloppend bij het eiwitschuim en laat het nog 10 minuten kloppen op middelhoge stand. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Klop goed door tot de fluff koud is. Verdeel een gedeelte van de fluff op een laag brownie en verkruimel er een beetje karamel over. Leg de andere brownie erop en verdeel daar de rest van de fluff over. Verwarm de fluff met de gasbrander tot het goudbruin is. Breek de rest van de karamel in stukken en zet de zijkant van de brownie ermee aan.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker